Maken van een sterk wachtwoord:

Het maken van een wachtwoord is meestal wel makkelijk, maar deze wachtwoorden zijn in de meeste gevallen geen sterke wachtwoorden. Er zijn enkele tips om een sterk en goed wachtwoord te maken.

Hoe komt een hacker achter een wachtwoord:

Er zijn een aantal manieren voor een hacker om uit te vinden welk wachtwoord iemand gebruikt. Een van de methodes is phising. Met phising stuurt de hacker een mail waar de persoon met zijn gegevens in moet loggen. Ook zijn er andere manieren voor het hacken van een wachtwoord. Bijvoorbeeld een dictionary attack. Een hacker heeft enkele tools die hij kan gebruiken bij het hacken van wachtwoorden. Deze tools geven de hacker een assortiment van aanvallen die hij kan gebruiken om een wachtwoord te hacken. Ook kan de hacker fysiek u wachtwoord stelen.Tip 1:

Gebruik binnen je wachtwoord geen woorden zoals: password, wachtwoord en persoonlijke informatie. Als een hacker u als zijn doel heeft, gaat hij alles proberen wat hij over u weet. Ook gaan de meeste hacker onderzoek naar u doen. De namen van uw familie, geboortedatums van uw familie etc. De meeste hackers hebben veel toegang tot tools die hem kunnen helpen met het maken van een wachtwoordenlijst die zij denken dat bij u past.

Tip 2:

Bij het maken van een wachtwoord gebruik letters, Hoofdletters, cijfers en tekens waar het kan en hussel deze door elkaar heen. Ook is het slim als u een wachtwoord heeft dat minimaal 15 tekens lang is.

Tip 3:

De derde tip is dat je woorden door elkaar kunt gebruiken. De naam van een bedrijf met er achter een woord uit een andere taal. En achter die twee woorden een woord wat bijna nooit gebruikt word. Die maakt het een stuk lastiger voor een hacker om het wachtwoord te kraken.

Tip 4:

Wanner u een wachtwoord maakt, kunt u ook een willekeurige zin maken en uit deze zin van ieder woord de eerste 2 a 3 letters pakken. U moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat de zin die u gebruikt niet een makkelijke zin is.

 Tip 5:

Ook is het een handig idee om in een passwordmanager te investeren. Een passwordmanager helpt veel met het onthouden van lastige wachtwoorden. Als je een lastig wachtwoord gemaakt het is dit wel fijn om te gebruiken.

Tip 6:

Een van de maatregelen die je kan nemen als je zeker wilt weten dat er weinig kans is dat een hacker je wachtwoord krijg is het wachtwoord om het tijdje veranderen. Het wachtwoord moet natuurlijk voldoen aan enkele dingen die hier boven gezegd zijn.

Tip 7:

Gebruik nooit een wachtwoord voor meerdere websites. AL’s u dit wel doet, is het makkelijker voor de hacker om uw accounts te hacken.

Tip 8:

Als je accounts hebt die je niet meer gebruikt schakel deze accounts uit. Op deze manier kan een hacker deze accounts niet misbruiken. Als je dit account niet wilt uitschakelen verander het dan naar een lastig wachtwoord die je nergens anders gebruikt.