FAQ items aan het laden...
Kennisbank2020-12-15T09:03:18+00:00

OneSquad Support F.A.Q

Vind hier je antwoorden op veelgestelde vragen.

Geheugen, hardware of netwerk probleem.
Een trage pc of werkstation kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer dit enkel alleen bij het browsen op het internet of andere netwerk activiteiten wordt ondervonden, dan kan dit duiden op een netwerk probleem of een trage internet verbinding.
Wanneer je device ook bij uitvoeren van andere taken traag is, kan er iets anders aan de hand zijn. Een tekort aan geheugen of een beschadigde harde schijf zijn veel voorkomende oorzaken. Ook kan het zijn dat er een bepaalde applicatie draait op de achtergrond die je device langzamer maakt.
Voor een goede diagnose kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij zorgen ervoor dat je machine weer vlot draait, en kunnen indien nodig ook direct het geheugen voor je uitbreiden en / of de harde schijf vervangen voor een SSD.

Even wachten, of herstarten.
Een vastgelopen PC of werkstation kan verschillende oorzaken hebben. Reageert de machine (deels) nog wel? Dan is er vaak een bepaalde applicatie en / of onderdeel wat zorgt voor het vastlopen van de PC. Geduld is een schone zaak, en soms helpt het om gewoon eventjes te wachten. Een (tijdelijke) vastloper kan duiden op het  niet genoeg hebben van recources, zoals bijvoorbeeld beschikbaar geheugen. Ook kan (mis)configuratie van bepaalde software de oorzaak zijn.
Reageert je PC helemaal niet meer? Dan is er vaak iets anders aan de hand. Probeer de machine eerst opnieuw op te starten, om  te kijken of dit het probleem verhelpt. Mocht je na een herstart opnieuw last krijgen van een vastlopende machine? Neem dan even contact met ons op.

Opstartproblemen.
Erg vervelend natuurlijk, wanneer je PC of werkstation niet meer op wilt starten. Probeer het apparaat eerst eens van het netstroom los te koppelen, en na 1 minuut weer aan te sluiten. Heeft dit niet geholpen? Dan is er vaak iets anders aan de hand. Een beschadigd MBR / GPT record, hardware en / of driver problemen, of een beschadigde installatie van het OS. Met behulp van een installatie-dvd of usb stick kun je zelf nog proberen om opstartherstel uit te voeren. Kom je hier niet uit, of helpt dit niet? – Geen zorgen, onze specialisten staan voor je klaar.

Maak gebruik van een spam-filter
Phishing- en spamberichten zijn natuurlijk erg vervelend. De gevolgen van een phishing e-mail kunnen grote gevolgen hebben voor jou en je bedrijf. De meeste anti-virus & firewall software oplossingen hebben vaak ook een geïntegreerde spam-filter functionaliteit. Hierdoor worden vaak e-mail bericht op eindgebruiker niveau gefilterd, geblokkeerd en verwijderd. Heeft u onlangs het gebruik van dergelijke software toch nog last van veel spam berichten? Geen nood, wij bieden op maat gemaakte spam-filter oplossingen die op server niveau al je berichten veilig filter, zonder vertragingen. Meer weten? Neem dan even contact op.

Neem direct contact op!
Wanneer je het vermoeden hebt dat je mailbox ten prooi is gevallen aan hackers, of dat er iemand anders zonder toestemming gebruik maakt van je e-mail, aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. Het is noodzaak om direct je wachtwoord te laten wijzigen en eventueel ongeautoriseerde toegang te blokkeren. Wij adviseren dan ook om altijd gebruik te maken van een sterk wachtwoord, bestaande uit een combinatie van Hoofdletters, kleine letters, en leestekens.

De verschillen
POP3 (Post Office Protocol) is een gedateerde manier van mail communicatie. Hierbij worden e-mail berichten direct vanaf de mailserver naar je device gedownload. Zodra de emailberichten worden gedownload en gelezen, worden deze van de server verwijderd. POP3 is minder geschikt voor gebruik op meerdere apparaten. Wanneer je device crasht met al je via pop3 gedownloade e-mailberichten, ben je deze dan ook helaas verloren.

IMAP (Internet Message Acces Protocol) is een moderner protocol waarbij de e-mailberichten op de mailserver blijven staan, en er een kopie gestuurd wordt naar je device. Voordeel hiervan is dat de mailbox op meerdere apparaten bekeken kan worden. Ook kunnen verschillende gebruikers toegang krijgen tot dezelfde (centrale) mailbox. Daarnaast blijft bij een crash alle e-mailberichten nog beschikbaar vanaf de server, waardoor dit een veilige en beter optie is t.o.v. POP3.

In beide gevallen wordt voor de verzending van e-mail gebruikgemaakt van SMTP.

Open Verkenner vanaf de taakbalk of via het menu Start  of druk op de Windows-logotoets  + E.

Selecteer Deze pc in het linkerdeelvenster. Selecteer vervolgens op het tabblad Computer de optie Netwerkstation toewijzen.

Selecteer een stationsletter in de lijst Station. (Alle beschikbare letters kunnen daarvoor worden gebruikt.)

Typ in het vak Map het pad van de map of de computer of selecteer Bladeren om de map of computer te vinden. Als u verbinding wilt maken telkens wanneer u zich aanmeldt bij uw pc, schakelt u het selectievakje Opnieuw verbinding maken bij aanmelden in.

Selecteer Voltooien.

Een sneller netwerk

Uw interne netwerk is zo traag als de traagste schakel. Wanneer je in het server-rack een snelle Gigabit switch hebt geïnstalleerd, maar je werkstation op kantoor bevind zich achter een trage 10/100Mbits switch, dan profiteer je nog niet van de volledige snelheid. Daarnaast zijn er nog andere factoren die een rol spelen. Denk hierbij aan het type netwerkkaarten, de juiste drivers, correcte bekabeling etc. Wij kunnen je helpen je netwerkstructuur in kaart te brengen en indien nodig te verbeteren. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Open het Configuratiescherm.

Klik op Systeem en beveiliging > Systeem. In de pagina ‘Informatie over de computer weergeven’ vindt u de volledige computernaam in het gedeelte Instellingen voor computernaam, domein en werkgroep.

Je hebt hier tevens de mogelijkheid deze aan te passen.

Telefonie via het internet
VoIP telefonie staat voor Voice over IP, oftewel spraak via het Internet Protocol. VoIP maakt gebruik van het IP-protocol om spraak-pakketten te transporteren over een IP-netwerk. VOIP maakt gebruik van verschillende protocollen om te communiceren waarvan het SIP-protocol de meest gebruikte is. In simpeler woorden: Je maakt gebruik van je internet verbinding om de spraak overheen te sturen.

Zitten hier dan beperkingen aan t.o.v. traditioneel telefoneren?
Nee, hier zitten geen beperkingen aan, je kan gewoon mobiele, (inter)nationale en service-nummers bellen zoals je gewend bent.
Het enige wat je nodig bent om te kunnen bellen is een werkende internetverbinding.

Kostenbesparend en overal bereikbaar
Vaak is het zo dat VoIP telefonie goedkoper is dan een reguliere telefoonlijn. Ook heb je m.b.v. een handige app of portal vaak inzicht in je eigen belgedrag. Daarnaast is VoIP telefonie verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen. Sommige VoIP oplossingen zijn naadloos te integreren met je eigen CRM / ERP oplossing en bijvoorbeeld Outlook. Door een koppeling tussen je telefoontoestel en PC kun je via een handig dashboard nóg makkelijker je gesprekken voeren. Veel VoIP oplossingen voorzien ook in het gebruik van bijvoorbeeld een (eigen) SIP-applicatie op je mobiele telefoon, waardoor je altijd en overal bereikbaar bent.

Blijf tóch bereikbaar
VoIP telefonie is afhankelijk van een werkende internet verbinding. Wanneer deze weg valt, betekent dat in eerste instantie dat je óók telefonisch onbereikbaar zult zijn. Je hebt immers geen werkende verbinding meer om het gesprek overheen te sturen. Echter, kunnen wij bij een internetstoring bij jou op locatie, het VoIP verkeer vanaf de server omleiden naar bijvoorbeeld een mobiel toestel. Zo blijf je tijdens een storing toch telefonisch bereikbaar, wel zo prettig.

Doe de speedcheck
Er kan een groot verschil zitten tussen de snelheidservaring van een bekabelde verbinding en een draadloze oplossing zoals Wi-Fi. Zit je bijvoorbeeld (te) ver van het acces point om op een wifi-verbinding te werken? Dan kan er vertraging optreden, door het slechte bereik. Echter kan er ook een probleem zijn met uw internet leverancier (ISP, bijvoorbeeld KPN of Ziggo). Vaak kunt u storingen en / of hinder terugvinden op de storingspagina van uw internet leverancier. Wij adviseren vaak om eerst een speedtest uit te voeren door hier te klikken. U krijgt dan inzicht in uw download snelheid in MB’s, uw vertraging in milliseconden & uw upload snelheid. Met deze gegevens krijgt u snel inzicht in de prestaties van uw internet verbinding. Ook kan het opnieuw opstarten van de router vaak helpen. Komt u er vervolgens nog niet uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Controleer & herstart apparatuur, doe een storingscheck.

Een niet werkende internet verbinding kan verschillende oorzaken hebben. Heeft u onlangs iets gewijzigd binnen uw netwerk-omgeving of modem / router instellingen? Mogelijk dat dit storingen geeft binnen het netwerk. Daarnaast is er een kans aanwezig, dat uw internet leverancier (ISP) mogelijk een storing heeft. Dat valt onder andere hier te controleren. Daarnaast zou je alle bekabeling kunnen controleren, en al het netwerk apparatuur eens kunnen herstarten. Mocht dit tóch niet helpen, dan zijn wij altijd bereikbaar om je zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Slecht bereik, onjuist wachtwoord of een uitgeschakelde WiFi adapter.
Vaak komen verbindingsproblemen met uw wifi-netwerk door dat u zich buiten de radius van het draadloze netwerk bevindt. Een draadloos access point heeft een maximale afstand waarin deze jou kan voorzien van een goed signaal. Dit bereik is erg afhankelijk van de omstandigheden waar het access point zich in bevindt. Bevat uw woning of kantoor bijvoorbeeld veel beton, is de afstand tussen jouw apparaat en het access point vrij fors of ondersteunt jouw apparaat niet het juiste protocol? Dit kunnen allemaal factoren zijn die een verbinding bemoeilijken. Ook kan het zijn dat je geen verbinding kunt krijgen omdat onlangs het wachtwoord veranderd is, en het opgeslagen wachtwoord van jouw apparaat niet meer overeenkomt. Vaak wordt dan wel opnieuw gevraagd, om het juiste wachtwoord in te voeren. Mocht je helemaal geen beschikbare draadloze verbindingen zien, dan kan het wel eens zijn dat je apparaat (per ongeluk) in ‘vliegtuigstand’ staat, of dat de draadloze adapter is uitgeschakeld.

Verschillende oorzaken
Een trage website kan veel verschillende oorzaken hebben. Wellicht heb je een langzame internet verbinding. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er andere oorzaken meespelen. Hoe snel is de server waar je website op wordt gehost? Daarnaast kunnen het gebruik van grote afbeeldingen, zware scripts, en bepaalde plug-ins de laadtijd van je website behoorlijk beïnvloeden. Wil je graag je website en / of de snelheid daarvan optimaliseren? Neem dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wél of geen website
Een domeinnaam is een web-adres wat je kan laten registreren, zodat niemand anders met dit domeinnaam vandoor kan gaan. Voorbeelden van domeinnamen zijn bijvoorbeeld deplaatselijkevoetbalvereniging.nl of delokalekrant.nl.
Een registratie van een domeinnaam voorziet nog niet in een website. Hiervoor ben je een aanvullend hosting-pakket nodig. Door het afnemen van een hosting-pakket kan je je eigen website draaien op het domein wat je geregistreerd hebt.
Uiteraard kunnen wij je helpen met domeinnaam registratie en supersnelle hosting van je website.

SSL Certificaat
Een ‘onbeveiligde verbinding’ betekent dat je website nog gebruikt maakt van het HTTP protocol. Dit is een on-versleutelde manier van het opvragen van je website, waardoor het internet verkeer tussen de bezoeker en jouw website makkelijk te onderscheppen is.
Door gebruik te maken van een SSL-certificaat zal al het verkeer tussen jouw website en de bezoeker verlopen via een HTTPS verbinding. Dit is een veilige, versleutelde manier van het versturen van informatie over het internet. Hiermee hoef je je dus geen zorgen te maken dat informatie van betalingen of contactformulieren onderschept kan worden. Wel zo veilig.

Support Articles

Our Expert Team Talk WordPress Hosting

DDoS aanval

Een DDoS aanval, ook wel een Distributed Denial of Service aanval genoemd. Dit is een cyberaanval waarbij er [...]

Ga naar de bovenkant